Home PERSONAL STYLE TREETOP WALK IN ROGLA

TREETOP WALK IN ROGLA

03/11/2019
TREETOP WALK IN ROGLA

How amazing is to see that projects like this one are coming to life also in my country. That Slovenia has to offer something like this too, and what a perfect reason for a little trip on a beautiful and sunny day. Treetop walk is basically a “human made” path among the top of trees. It is a beautiful one kilometre long walk which offer beautiful views and admiration for our mother nature.

Start of this walk, or better to say entrance for it is on top of the hill where we reach Rogla from Zreče. Right next to Hotel Natura Rogla. There is a lot of parking lots available. However I visited it on probably the busiest and the most crowded day ever so we had to park quite further from the entrance, which we didn’t mind. Rogla offers a lot of beautiful walks so even if you have to walk to reach the entrance it is nothing to be cranky about, since the scenery is beautiful. The entrance fee for a grown up is 10€ (it is cheaper for children and older, they also offer a family ticket). As I said before the walk itself is 1 kilometre long and it goes up to 37 metres (the tower height).

Would warmly recommend this to everyone since it is really beautiful and a bit different than just ordinary view tower. And you can combine this trip with visiting Lovrenška lakes for which we sadly didn’t have time since we spent a lot of time in the line for tickets. I am sure I will visit this place pretty soon again because I really liked it. I hope there will be more projects like this one. It is amazing that you can touch tops of the trees.

And when you are already here go to Hotel Natura for something sweet (apple strudel) and if you want to eat something homey and really good I would recoment Guesthouse Smogavc that is just 15 minutes away from here and they have really good food.

SLO

Kako lepo in super je videti, da se projekti kot je Pot med krošnjami dreves uresničujejo tudi v Sloveniji. Super je, da tudi Slovenija ponuja kaj takšnega, da se čedalje bolj poudarja povezanost z naravo in pomembnost ohranjanja le te. Poleg tega pa je tale sprehod med krošnjami odličen razlog za izlet na lep ali pa tudi malo manj lep dan (le da ni deževen). Pod med krošnjami dreves je dejansko umetno narejena pot nekaj metrov nad tlemi po kateri se lahko sprehajalo dobesedno med krošnjami dreves in po kateri se nato povzpnemo še na razgledni stolp, ki ponuja čudovite razglede na pohorsko hribovje in okolico. Celotna pot je dolga en kilometer in je lahka ter primerna za vse starostne skupine.

Sama pot oziroma vhod je na vrhu hriba če se pripeljamo na Roglo iz strani Zreč. Okoli je več kot dovolj parkirnih mest, čeprav, mi smo se odločili obiskati Roglo na najbolj obiskan dan, gužva je bila nepredstavljiva in smo avto morali parkirati kar dosti naprej. Pa vendar, nihče izmed nas se ni pritoževal nad sprehodom saj je Rogla čudovita in ponuja lepe sprehode in pohode. Tako da je slaba volja popolnoma odveč če se moraš sprehoditi po travniku ali označenih poteh, da dosežeš vhod. Vstopnina za odraslo osebo znaša 10€ (ceneje je za otroke, upokojence in družine), pot pa poteka v eno smer z različnima vhodom in izhodom. Na koncu poti je “vzpon” na razgledni stolp katerega vrh se doseže z lahko krožno potjo navzgor (ni stopnic, so le požarne oziroma intervencijske). Stolp pa je visok 37 metrov in iz vrha se ponujajo najlepši razgledi.

Jaz se bom zagotovo še vrnila, nekako upam na zimski zasnežen obisk, mora biti res lepo z vsemi zasneženimi vrhovi. Všeč mi je, da gre za neko krožno pot med vrhovi dreves in ne le za običajen razgledni stolp. Obisk poti med krošnjami se lahko združi z obiskom Lovrenških jezer za katera pa mi žal nismo imeli časa, saj smo preveč časa porabili za čakanje v vrsti pri vhodu (pa vendar kljub res izredni gužvi – na nakup vstopnic smo v vrsti čakali 50 minut, se sama gužva po poti zelo porazdeli in ni čutiti pretiranega drena). Upam, da bo luč v Sloveniji ugledal še kakšen podoben projekt in, da se bo vedno bolj poudarjala ta pomembnost narave in povezanost.

Če pa vam na poti pade sladkor (verjetno vam bo) priporočam jabolčni štrudl v hotelu Natura potem pa še kosilo ali zgodnjo večerjo v domači gostilni, Gostišče Smogavc, ki je približno 15 minut vožnje stran. Imajo odlično hrano.

Wearing:

Jeans: Mango

Sweater: Only

Bag: Zara

Sneakers: Levis

You may also like

Leave a Comment