Home PERSONAL STYLE LAKE AND MOUNTAINS

LAKE AND MOUNTAINS

30/03/2020
LAKE AND MOUNTAINS

Some weeks ago when I was visiting and staying in Bohinj we did a short trip to Kranjska Gora. Another place that I love returning to. In Kranjska Gora there is a beautiful lake, lake Jasna which offers spectacular panoramic. simply beautiful. And if you take a drive from there towards the mountains you reach Vrsic. A mountain pass. It was super windy and cold that day but still sunny. And when I´m in Kranjska gora there is no way not to hop to Zelenci to admire the colour of water there.

In last few years I got to love mountains and nature more and more. I was never what you would call a hiking and mountaineering person but lately I like to go to the mountains, to hike a bit, to conqueror a top or two (easy ones of course). Actually I can not wait for this to be over to escape to the nature again. I can consider myself lucky to live in Slovenia where we have a bit of everything, except really big cities which I also love dearly.

SLO

Nekaj tednov nazaj, ko sem bila v Bohinju sem med svojimi mini počitnicami obiskala tudi Kranjsko Goro, še en kraj v Sloveniji kamor vedno rada zaidem, sploh zaradi sprehoda ob jezeru Jasna in tistih lepih razgledov na okoliške vrhove. In potem le kratka vožnja naprej od jezera v hrib in je Vršič, razgled na gore. Ta dan je bilo izredno lepo sončno vreme, četudi vetrovno in ledeno. In pa ja, vedno kadar bom v Kranjski Gori je obvezen skos do Zelencev.

Zadnja leta opažam, da sem vedno več rada v naravi in v hribih. Nikoli nisem bila in se nisem imela za nekega pretiranega ljubitelja hoje navzgor ali plezanja na gore, zadnja leta pa se to počasi in vztrajno spreminja. Ne, še vedno nimam neke posebne želje plezati po kakšnih zahtevnih poteh ali kaj podobnega, z veseljem pa prehodim pot do kakšne planine. Komaj čakam, da bo celotna situacija mimo in bom lahko pobegnila vsaj za kakšen dan v naravo. V Sloveniji smo lahko kar precej srečni glede tega, da imamo na tako majhni površini tako gore, gozdove, jezera, morja, mesta.

You may also like

Leave a Comment