Home PERSONAL STYLE HIDEAWAY COTTAGE

HIDEAWAY COTTAGE

12/11/2018
HIDEAWAY COTTAGE

Is there a more perfect way to spend a week than in a beautiful cottage, away from everything? A place where you can recharge, read your favourite book without a single care in the world, dip yourself in warm water when it is cold outside, feed deer on a private property, relax in a big tub, cook your favourite meal, breakfast of course haha and just quietly sit by a working fireplace. I doubt there could be anything more perfect for myself for the past week. I got to enjoy in this beautiful cottage in Prekmurje region, Slovenia. The Cottage itself is so spacious, big and open. A true wooden masterpiece. It is warm and cosy. And did I mention, how much I love wood? Even in that aspect it is more than perfect. All I did for a week was being lazy on a sofa, watch favourite tv series cuddled up in a warm blanket, drank my favourite cup of coffee every morning, reread my favourite book and enjoyed some sightseeing around that region that I don’t visit quite often.

Cottage, Koča na samem, is located literally in the middle of nature, a beautiful forest surrounds the property where the only thing that can wake you up in the morning are birds and first morning sun rays, the village where you can find it, is Berkovci, so you can use your google maps and find it. The whole region is quite flat with some small hills, full of vineyards and beautiful views. The cottage is moved away from everything so it doesn’t really have any neighbours that would check you out on what you`re doing or disturb your peace. The biggest space in the cottage is taken by a huge living room, with a fireplace and a big dining table, fluffy comfy armchairs and spacious sofa full of pillows and blankets. What I loved the most, is that the whole space that living room is, is made of really big windows so it gives this special light and openness to the place. My favourite part of this was having coffee in the early morning just looking out of the windows how everything is awakening before I lightened up the fireplace and made breakfast. Oh, and have I mentioned that there is a full little bookstore in it!? I mean, I can be bought just with that haha. Another favourite thing is the kitchen. The kitchen itself really gives that vintage, rustic vibe which I love. It could not look better. There is also a huge bathroom with a jacuzzi and a shower in it and there is also a big sleeping area located on the first floor of the cottage. The sleeping area is also very open and airy. I really like how there are no unneeded rooms and doors. The whole property is big, spacious and green. You even have an outdoor sauna, small pool and a barbecue place if you want to make an outdoor dinner. And there are deers! And one goat! You can feed them everyday since they provide a bucket of food for them! Such a good thing! The whole place is security protected so there is no need to be scared or worried that something might happen because you are so away.

I am so thankful that I got to spend some time here. I really recharged and enjoyed it at its fullest. If you are looking for somewhere to escape to, from everyday and live in a fairy tale for some time this might be it! Because this truly is, a fairy tale. It is one of those perfect cottages you can find across Instagram and Pinterest that look so dreamy and cosy. And they decorate it beautifully for holidays season, a Christmas tree, red ribbons and so much more. I guess I will have to go back someday. Right now, I am back in the chaotic everyday life looking back to the photos and memories that really make me miss this place at the end of Slovenia (poetically saying of course, because it really depends on where you are coming from). I only wish that the weather would have been more on my side and that not all mornings would be foggy, buy hey, sometimes you just can´t have everything.

Thank you, Koča na samem, for having me!

Ali je sploh še kaj lepšega in boljšega kakor brezskrben teden v čudoviti koči, biti odmaknjen stran od vsega? Nekje, kjer se lahko popolnoma sprostiš, si napolniš baterije in zbristriš misli, prebereš svojo najljubšo knjigo brez kakeršne koli skrbi, se namočiš v lesen čeber poln tople vode iz čigar dimnika se prijetno kadi. Zunaj pa je mrzlo. Se sprostiš v veliki kadi, nahraniš jelene in ostale živali na posestvu. Vsako jutro si pripraviš najljubši, zajtrk. Aha, in zraven je seveda vključen kamin, ki prijetno ogreva prostor in zraven katerega ležerno poležavaš v udobnem fotelju. Verjetno bi v mojem primeru težko našli kaj boljšega. Imela sem priložnost uživati v tej čudoviti koči, ki se nahaja v Prekmurju. Koča sama je izredno velika, prostorna in odprta. Prava lesena mojstrovina. Topla in prijetna. Ne vem če sem že kdaj omenila, toda obožujem les. Že iz tega vidika je koča idealna, saj je večinoma lesena in res je bila narejena s pozornostjo do lesa. Vse kar sem počela je bila ležernost na sedežni v dnevni sobi,  se valjala po noro udobnih foteljih, se grela ob toplem, razbeljenem kaminu, zavita v odejo gledala najljubše tv serije, ponovno prebrala svojo najljubšo knjigo in se čisto prepustila brezdelju ob jutranji kavi. Seveda sem za par uric kočo tudi zapustila, da sem si ogledala Prekmurje, saj so to konci v katerih se znajdem le poredko. Mislim, da moram to spremeniti, kraji so čudoviti.

Koča na samem se nahaja sredi narave, sredi čudovitega gozdička, ki obkroža posestvo in kjer te zjutraj ne zmoti nihče drug kakor ptiči. Druga stvar, ki te zjutraj lahko prebudi pa so sončni žarki, ki sijejo v kočo skozi velike steklene površine. Vas v kateri se koča nahaja se imenuje Berkovci, če želite odpreti google maps in poiskati. Ker je koča malce odmaknjena od vasi skoraj ni sosedov, ki bi radovedno pogledovali kaj počnete in vam kalili mir. Je sploh še kaj boljšega? Največji prostor v koči zaseda ogromna dnevna soba z velikim kaminom, ogromno mizo, več kot noro udobnimi naslonjači in sedežno z veliko blazinami in mehkimi odejami. Prostora za poležavanje je dovolj. Kar mi je zelo všeč, so velika okna iz katerih so narejene stene dnevne sobe, skozi katera v dnevno sobo prihaja ogromno svetlobe in dajejo občutek odprtosti. Moja najljubša stvar je bila jutranja skodelica kave, ki sem jo popila nekje v dnevni sobi med opazovanjem narave skozi velika okna predno sem zakurila v kaminu, da se je koča prijetno ogrela za zajtrk. Oh, in v koči najdemo celo pravcato majhno knjižnico z ogromno knjigami. Mislim, da bi bila kupljena že samo s tem haha. Drugi najljubši prostor v koči pa je bila kuhinja. Sama kuhinja je zelo rustikalna, s starinskim štedilnikom in čudovitimi detajli. Mislim, da skoraj ne bi morala bolj soupadati z okoljem. Prvo nadstropje koče je namenjeno spalnim prostorom. Zgoraj je samo ena ločena soba s posteljo, vse ostale postelje pa so en velik odprt prostor do katerega vodi leseno stopnišče. Všeč mi je, kako je celotna koča zelo odprta in prostorna, brez odvečnih vrat in sob, ki prostor omejujejo. V koči seveda najdemo tudi še veliko kopalnico z jacuzijem. Ne samo koča, ampak tudi samo posestvo je čudovito. Poleg jelenov, ki sem jih lahko hranila (njihova hrana je vedno pripravljena v vedru ob ogradi) sem lahko uživala v zunanji savni in lesenem čebru. Prostor je tudi za piknik in odprt ogenj. Res veliko prostora. Verjetno je bila moja njaljubša zunanja aktivnost hranjenje jelena, srne in kozla. Kako super je to? Koča pa je tudi varnostno zavarovana, tako da se res lahko uživa brez kakeršne koli skrbi.

Zares sem hvaležna, da sem par dni lahko uživala v luksuzu odmaknjenosti in čudovite koče. Napolnila sem si baterije in se sprostila. Če iščete nekaj, kamor bi lahko pobegnili za dan ali dva in uživali v pravi čarobni pravljici potem je to kraj za vas. Ker na koncu, ko potegnem črto, to je pravljica. Prava čudovita pravljica. Ker koča je ena tistih perfektnih koč, ki jih lahko najdemo na Instagram ali Pinterest profilih, ki izgledajo tako zelo sanjsko in udobno. Poleg tega pa kočo za December in praznike čudovito okrasijo z božičnim drevesom, mašnami, lučkami in ostalim. Noro lepo. Mogoče se bom morala nekoč vrniti. Trenutno, ko sem nazaj v kaotičnem vsakdanu in ko gledam slike in brskam po spominih mi je zares žal, da nisem več v tisti Dnevni sobi na koncu naše male Slovenije (seveda rečeno malo pesniško, saj je zares odvisno od tega od kod prihajate). Želela bi si samo, da bi mi bilo vreme malo bolj naklonjeno, in ne bi bila večina juter in dnevov meglenih, ampak vedno pa tudi ne moremo imeti vsega. Konec koncev, bilo je perfektno!

Hvala, Koča na samem za povabilo in čudovite dni!

Koča na samem

Berkovci 32

9207 Prosenjakovci, Slovenia

http://www.najemikoco.si/

2924_hideaway_cottage_katjabymyself copy
2920_hideaway_cottage_katjabymyself copy
2925_hideaway_cottage_katjabymyself copy

2935_hideaway_cottage_katjabymyself copy
2932_hideaway_cottage_katjabymyself copy
2929_hideaway_cottage_katjabymyself copy

2937_hideaway_cottage_katjabymyself copy
2926_hideaway_cottage_katjabymyself copy
2939_hideaway_cottage_katjabymyself copy

2930_hideaway_cottage_katjabymyself copy
cof

You may also like

Leave a Comment