Home KATJA TRAVELS AROUND HVAR WITH VW BEETLE

AROUND HVAR WITH VW BEETLE

25/02/2020
AROUND HVAR WITH VW BEETLE

So here is a thing. I wanted to do this since I first came to Hvar years back. It was kinda my bucket list wish to rent a VW Beetle car (that old school one) and spend some hours driving around Hvar. It is an old car, not really the comfiest one and not really the one where you can speed up, or drive carelessly. You have to drive with a feeling if you know what I mean. Well, and for me as being 160 centimetres I had quite some problems trying to drive since the seat is way back and it is in a really low position so I had quite some troubles to even see through front window.

Anyway, the Beetle on Hvar can be rented through the company Rapidus (you can find them in Hvar town) or you book in advance via their website which I recommend to do so, since they are quite busy, specially during summer. They have a really wide colour range of cars but you have nearly no saying which colour you will get. The price at the end of August was 70€-80€ for 24 hours.

It is really fun to drive around in this. It gives that special old school vibe to everything. I would totally do it again next time.

Torej, tako je. To sem si želela že odkar sem prvič obiskala Hvar in sem videla ljudi kako se okoli vozijo v hroščih. Vsi v Sloveniji vemo, da je VW Beetle pač hrošč. Nekako je bilo na mojem seznamu želja, da ko ponovno obiščem Hvar najamem hrošča in se kakšen dan vozim okoli in uživam. Res je, da tale avomobilček ni ravno najbolj udoben za vožnjo in tudi sama vožnja z njim ni ravno višek udobnosti, vendar je pa zabavno in ima svoj čar. Ne pričakujte, da boste s tem avtomobilom lahko divje pospeševali, se hitro vozili in prehitevali. Potrebno je voziti kar z občutkom. In pa zame, ki sem visoka 160 centimetrov, je vožnja predstavljala kar izziv saj sem komaj dosegla pedala in zaradi nizke pozicije sedeža tudi komaj videla skozi prednjo šipo haha. Majhni ljudje in problemi, ki pridejo z majhnostjo.

Avtomobil se na otoku najame preko podjetja Rapidus, ki se nahaja v mestu Hvar. Lahko pa se rezervira tudi vnaprej preko spletne strani, kar je še posebej pametno narediti saj so poleti kar zasedeni. Podjetje ima ogromno hroščev različnih barv, vendar pa imamo pri izbiri barve na koncu le malo besede. Cena konec avgusta je bila 70€-80€ za en dan (24 ur).

You may also like

Leave a Comment